lördag 3 september 2011

Summering från dagens match!

Nu är vi tillbaka på hotellet. Mätta och belåtna.

Dagens match slutade med förlust 2-1 som vi skrev förut. Matchen börjar med konstant boxplay spel i 10 min, både billiga och klara utvisningar. Laget stod emot bra, trots det släpper LHC in två puckar i första perioden. LHC lyckades dock reducera 5 min kvar av 1a perioden, genom ett backskott som styrdes in via motståndaren. Målet gjordes av vår inlånade back Bertilsson, från Oskarshamn. Assist Modigs.

2a perioden såg stundtals väldigt bra och det var helt klart bättre flyt, mycket tack vare ett mindre antal utvisningar.

3:e perioden var ett ställningskrig med böljande spel. LHC fick ett par slarviga och onödiga utvisningar i slutet av matchen som gjorde att det inte blev något ordentligt tryck. Så Espoo lyckades hålla undan matchen ut.

En klart bättre match idag än igår. Kan tilläggas att motståndet som bjöds på idag var betydligt bättre än gårdagen. Så förutom att man tar alldeles för många utvisningar får man vara nöjda med spelet. Tråkigt med en till uddamålsförlust så imorgon får vi se till att spöa IFK Helsingfors/Helsinki.

3 stars:
*Viggo Öhman: spelade oblygt matchen igenom. Skapade mycket målchanser dock utan resultat.
** Jackan Johansson: Säkert spel, går inte klandra honom för målen.
*** Freddie Mercury/Lindström: Yngling med pondus i kroppen. Klockrent spel rakt igenom samt bra snack. Svårt att tro att det var endast andra matchen i J20 tröjan.

Matchens unika: Joakim Erdugan, som gjorde ett kanonjobb att värma bänkarna åt boysen på båda sidorna om rinken.